Docenten en Onderwijsassistenten

Hoe werkt Open Book?

Hoe werkt het?

Open Book gelooft dat er genoeg mensen in Nederland zijn die les willen geven of ondersteunen. Door dit slimme platform geven wij de huidige en nieuwe onderwijsprofessionals een unieke mogelijkheid om het werken binnen het onderwijs leuker te maken door meer vrijheid en controle te bieden. Hierdoor krijgt het werk een modernere invulling, met meer kansen voor iedereen. Ons doel is om meer mensen daadwerkelijk aan de slag te krijgen in het onderwijs, waardoor de werkdruk wordt verlicht en het alleen nog maar leuker wordt.

Stap voor stap

 1. Gratis aanmelden
  Meld je aan via het onderstaande formulier.
 2. Maak je profiel compleet
  Geef aan wanneer je beschikbaar bent en waar je naar op zoek bent.
 3. Get matched
  Wij nemen contact met je op als scholen een uitdaging voor je hebben.
 4. Aan de slag
  Als jij een boeking accepteert zorgen wij ervoor dat je alle informatie ontvangt.

Meld je gratis aan

Wat kan ik verdienen?

Wij vinden het belangrijk dat prijzen vooraf transparant en duidelijk afgesproken zijn. Daarom hebben wij een vast aantal prijzen die wij uitbetalen per type docent. Mocht je hier vragen over hebben, dan horen wij het graag.

Basisschool Primair Onderwijs

60,- euro per uur

Docent in het Voortgezet Onderwijs

65,- euro per uur

Onderwijsassistent (PO/VO)

50,- euro per uur

Docent PO/VO (zonder bevoegdheid)

25,- euro per uur

Veelgestelde vragen

Open Book is bedoelt voor alle docenten en onderwijsassistenten die aan de slag zijn of willen gaan in het primaire -of voortgezet onderwijs. Door een eigen profiel aan te maken kunnen scholen jou direct vinden en boeken. Jij hebt altijd zelf de controle en vrijheid over alles wat er gebeurt. Daarnaast houden wij je op de hoogte van nieuwe uitdagingen.  

Door het bovenstaande formulier in te vullen kan iedere docent en onderwijsassistent zich gratis aanmelden bij Open Book. Als dit is gelukt, dan maken wij jouw eigen profiel aan. Vervolgens vragen wij nog om aanvullende informatie om jouw profiel compleet te maken. Op die manier kunnen wij je op een slimme manier helpen met het vinden van de perfecte match. Je ontvangt na je aanmelding een e-mail met meer informatie. 

Om bij Open Book als docent of onderwijsassistent aan de slag te gaan heb je een profiel nodig dat compleet is. Als dit is gelukt dan verifieert Open Book alle gegevens en zetten wij het profiel online. Op die manier kunnen scholen jou vinden en boeken. Daarnaast kun je zelf ook zoeken naar scholen en vacatures.

Wij richten ons op scholen in het Primair en Voortgezet Onderwijs en proberen ervoor te zorgen dat het platform een oplossing biedt voor alle ‘typen’ docenten en onderwijsassistenten:

 • Fulltime 
 • Parttime 
 • ZZP / flex 
 • Stagiairs 
 • Gepensioneerden 
 • Zij-instromers

Mocht je hierover vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar info@openbookapp.nl.

Zodra jouw profiel op ons platform staat kunnen scholen jou direct boeken als ze interesse hebben of een leuke uitdaging hebben die bij jou past. Als een school een boeking plaatst, dan ontvang je alle informatie over deze boeking en kun je aangeven of je de boeking accepteert of niet. Bij Open Book vinden wij het belangrijk dat jij als onderwijsprofessional de vrijheid en controle hebt over je werk, dus dit laten we aan jou om te beslissen. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij.  

In je account vragen wij enkel om een uittreksel van je diploma te uploaden. Je diploma kun je eenvoudig downloaden via DUO. Dit doen we doordat voor sommige boekingen lesbevoegdheid een vereiste is. Mocht je dus een relevant diploma hebben dan vergroot dit je kansen op een match.

Helaas kun je nog niet zelf je profiel wijzigen en beheren. Wij zijn hier druk mee bezig, maar voor nu kun je een mail sturen naar info@openbookapp.nl met daarin de informatie voor de wijziging. 

Stuur een mail naar info@openbookapp.nl met het verzoek om het profiel te verwijderen of op inactief te zetten en wij zullen hier dan zo snel mogelijk voor zorgen (binnen 48 uur). 

Voor docenten is Open Book gratis. Zowel het aanmaken van het account en vinden van de juiste match is gratis. Daarnaast heb jij altijd zelf de vrijheid en controle over je profiel. 

Als je aan de slag gaat via Open Book krijg je een vast uurtarief: 60 euro per uur. Open Book houdt hier niets van in: wij zijn geen uitzendbureau die hier een graantje van meepikt. Open Book zorgt er daarnaast voor dat je maandelijks wordt uitbetaald met daarbij een overzicht van je gewerkte uren.

Open Book zorgt voor de administratie: wij sturen een factuur naar de school en zorgen ervoor dat jij maandelijks wordt uitbetaald. Je ontvangt ook een overzicht van je gewerkte uren en uitbetaling. 

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.