Voor scholen

Hoe werkt Open Book?

Hoe werkt het?

Open Book geeft scholen zelf de controle over het regelen van vervanging of het vinden van nieuwe onderwijstalenten. Door onze lage tarieven en ons online platform, kan een school gemakkelijk haar eigen docenten en onderwijsassistenten vinden en boeken. Hierdoor zijn traditionele uitzendbureaus en eigen sollicitatieprocedures niet meer nodig.

Stap voor stap

 1. Gratis aanmelden
  Meld je school aan via het onderstaande formulier.
 2. Vind jouw onderwijsprofessional
  Bekijk alle profielen die wij hebben gescreend en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.
 3. Boek online
  Een docent op het oog? Boek gemakkelijk online.
 4. Aan de slag
  Zodra de docent de boeking heeft geaccepteerd nemen wij contact op.

Op de hoogte blijven van het aanbod?

Wil je op de hoogte blijven van het aanbod op Open Book? Geef hieronder jouw gegevens op en wij geven je een seintje zodra een leerkracht voldoet aan jullie wensen .

Wat kost het?

Wij vinden het belangrijk dat prijzen vooraf transparant en duidelijk afgesproken zijn. Daarom hebben wij een vast aantal prijzen die wij uitbetalen per type docent. Mocht je hier vragen over hebben, dan horen wij het graag.

Basisschool Primair Onderwijs

60,- euro per uur

Docent in het Voortgezet Onderwijs

65,- euro per uur

Onderwijsassistent (PO/VO)

50,- euro per uur

Docent PO/VO (zonder bevoegdheid)

25,- euro per uur

+ Matching fee Open Book van €250 per match

Veelgestelde vragen

Open Book is de oplossing voor scholen om op een snelle en transparante manier nieuwe docenten of onderwijsassistenten te vinden en te boeken. Door de juiste middelen en support aan te bieden willen wij scholen helpen om lesuitval te beperken en eenvoudig vervanging te vinden.

Scholen kunnen zich gratis aanmelden en gebruik maken van het online platform om docenten en onderwijsassistenten te vinden en te boeken. De kosten na het vinden van een perfecte match zijn simpel en transparant: loonkosten van de docent/assistenten (uurtarief x gemaakte uren) en een matching fee van €250 per match voor Open Book.

Ben jij verantwoordelijk voor het vinden van vervanging of nieuwe docenten voor een school, dan kun je eenvoudig de school registreren via het aanmeldformulier op de website. Daarnaast kun je altijd gratis docenten zoeken en boeken zonder aangemeld te zijn, maar als het een match is, dan hebben wij uiteraard meer informatie nodig om de opdracht goed te plaatsen.

Wij nemen contact op met de docent en kijken of dit een match is. Zo ja, dan brengen wij jullie in contact met deze docenten en kan de opdracht verder besproken worden. Indien er geen match is dan nemen wij ook contact op en gaan we kijken hoe Open Book jullie verder kan helpen met het vinden van vervanging of nieuwe docent.

Docenten en onderwijsassistenten maken een standaard profiel aan bij Open Book. Hierin vind je veel informatie en achtergrond van deze kandidaat. Wij hebben altijd contact met de docent en zorgen er samen met de scholen voor dat de kwaliteit en flexibiliteit gewaarborgd blijft. Meer weten? Stuur dan gerust een mail naar info@openbookapp.nl.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.